miercuri, 8 octombrie 2008

A domina sau a fi dominat

Oamenii vor ori sa domine ori sa fie dominati. Astea sunt cele doua mari categorii. Sa conduca sau sa fie condusi. De asta toate "razboaiele intre sexe"..de aia sexul tare si frumos. Femeile vor sa fie dominate, chiar daca multe din ele nu vor sa recunoasca asta, iar barbatii sa domine(ei stiu asta). Ne place sa fim condusi de niste ate, sa fim niste marionete intr-un teatru de papusi... nu ne place sa luam decizii asupra vietii noastre pentru ca o singura decizie poate sa distruga tot. Sau macar pentru o perioada de timp. De aceea multi preferam sa fim acele marionete. Sa ni se spuna cand sa miscam,sa respiram...Ne-ar conveni sa ne cada piciorul de lemn si sa nu simtim nimic. Sa nu ne doara si sa il lipim cu Superglue. Fara sange, fara durere. Ne-ar place sa ia altcineva deciziile importante pentru noi. Poate nu ne-ar place ca ei sa intervina in teritoriul nostru, am vrea sa mai luam si noi unele decizii...insa..nu le putem amesteca. Ori una,ori alta.
Sa ne spuna cineva cand sa dam cu ciocanul in cui, cand sa ripostam, cand sa mancam sanatos si cand nu. De ce sa ne complicam existenta punandu-ne unele intrebari atat de neimportante. De ce sa nu avem pe cineva care sa ne fereasca de ce e rau si ce e bun? Sa fim condusi, ca intr-un vals sau intr-un tango.
Cu referire la chestia cu femeile care deobicei sunt dominate. Aceasta generalizare se face si la dansuri. Tot timpul femeia va fi cea condusa. Tot timpul pentru ea va fi mai usor.
Da, stiu ca sunt fata, si stiu ca practic indirect eu ma fac o femeie plangacioasa si ... dominata. Suntem usor de manipulat, ce mai? Nu noi suntem cele care plang dupa orice natarau care are niste texte mai interesante decat 'ce faci, papusa?' si 'ochii tai ca .....' (folosind evident o comparatie mai inteligenta decat cea care imi vine mie in cap acum). Nu noi ne facem griji din toate prostiile? Nu noi suntem cele care preferam sa facem niste usoare isterii intai, abia dupa aceea sa cautam solutii rationale? Nu noi alergam in bratele lui cand suferim din diverse motive? Asta ne place domnule! Ocrotire si ingrijirea. Nu putem avea grija de noi. De-aia poate uneori...prefer sa fiu o marioneta. Sa nu fiu responsabila de cum actionez. Sa nu existe critici asupra comportamentului meu.

si deci...
tu vrei sa domini sau sa fii dominat?

Niciun comentariu: