miercuri, 31 martie 2010

Feminist.

Am un moment Carrie din Satc. Si am avut parte de un eveniment mai special in seara asta, putin coplesitor. Ma uimesc unele fete, femei in devenire, cum trec prin primele drame serioase ale vietii lor, neconstientizand ca in viata apar probleme mai mari de atat, si daca nu mai mari, vor fi oricum mai multe de genul. Poate sunt ipocrita ca spun asta, dar cursa e lunga si noi trebuie sa o supravietuim.
Dar totusi ma uimeste cum unele femei reusesc sa tina atatea sentimente acumulate de multe zile, si devin atat de vulnerabile si atat de sincere. Dragostea scoate cea mai mare sinceritate din om inainte si dupa relatie. In timpul unei relatii, in momentul cand te indragostesti, inveti sa minti.
Ma uimeste cat de mult se chinuie sa fie puternice, sa para ca nu le pasa, dar tot rabufneste totul din ele cu primul pahar de vin. Sau cele care sunt proaspat despartite inca traiesc dorinta de impacare. Ma uimesc cat de nervoase sunt, cat de contrariate sunt de perceptiile barbatilor in general in momentul acela, dar in acelasi timp cate sufera si cate sunt in stare sa sufere pentru a putea simti iubirea.
Ma uimeste cum in momentul in care ele sufera, sunt cele mai curajoase. Pentru ca ele totusi chiar recunosc ceea ce simt. Si ar renunta oricand la orice tip de orgoliu pentru a putea merge bine. Indiferent de persoana, in momentul in care o femeie s-a indragostit, e in stare sa suporte orice ca sa mentina acea flacara vie.
Cred ca asta e farmecul vietii, barbatii sa fie radicali si rationali si femeile vulnerabile si delasatoare. Da, sunt feminista acum, dar ma uimeste cat de mult se poate schimba o persoana in acel moment, in acel apogeu a ultimelor cateva luni, ani, de stres.
Si cel mai tare ma uimeste ca au inca puterea sa mearga mai departe. Au inca o ramasita de demnitate in ele necalcata in picioare, iar cand valurile se calmeaza, se aud pescarusii. Si pentru prima oara in ceva timp se vor calma si vor realiza ca demintatea aceea trebuie refacuta si sa mearga mai departe. Si vor trebui sa zambeasca.

Pentru toate fetele si femeile care in momentul acesta sufera, indiferent, din cauza unei despartiri recente sau nu, din cauza oricarei chestii care le-ar putea determina sa spuna "destul" si totusi continua, we salute you with all our dignity.

5 comentarii:

Ioana spunea...

"Ma uimeste cum in momentul in care ele sufera, sunt cele mai curajoase. Pentru ca ele totusi chiar recunosc ceea ce simt. "

si trebuie apreciate pentru asta. nu e usor sa recunosti ca suferi. crede-ma. cred ca e cel mai greu lucru, cel putin pentru mine.

Stefan spunea...

bai, deci...

Miruna spunea...

da?

Miruna spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
alish spunea...

"Dragostea scoate cea mai mare sinceritate din om inainte si dupa relatie. In timpul unei relatii, in momentul cand te indragostesti, inveti sa minti." :)