joi, 25 iunie 2009

Ingenious Drama Festival


Pentru ca era imposibil sa nu apara si ceva de genul asta aici.
I.D. Fest. sau Ingenious Drama Festival este un festival de teatru in limba engleza organizat de adolescenti pentru adolescenti, aflat la cea de-a 10a editie. De-a lungul anilor, desi componenta organizatorilor s-a schimbat, spiritul a ramas la fel iar scopul este acelasi: teatrul.
Cu fiecare editie am incercat sa devenim din amatori profesionisti, iar de cele mai multe ori incercarile ne-au fost apreciate atat de catre participanti cat si de juriu.
In fiecare an se strang trupe din toata tara, trupe din orase precum Bucuresti, Craoiva, Piatra-Neamt, Timisoara, Bacau pentru a-si demonstra talentul actoricesc si pentru a putea transmite un mesaj publicului bacauan.
Piesele sunt jucate si cu un alt scop, acela de a iesi in evidenta in ochii juriului, pentru a putea castiga diverse premii de la cel mai bun actor/actrita la cea mai buna lumina in scena.
In fiecare an am avut parte de un juriu bine selectat format din profesionisti precum Coca Bloos, Mihaela Ularu, Stefan Peca, fiecare fiind corecti in notarea lor.
Festivalul de anul acesta va avea loc intre 12 - 18 iulie.
As putea de asemenea sa dau cateva mici detalii de inside, cum ar fi tema care va fi 9+1. Da, ati citit bine, nu e pentru ca nu ar sti oamenii cat fac 9+1 (desi ati fi uimiti ce am descoperit prin sondaje), ci pentru ca 9 reprezinta tot ce a fost in I.D. Fest iar 1 este detaliul ce va face diferenta. Culoarea acestui festival va fi un roz, insa un roz cu mult mai special decat cel pe care probabil multi si-l imagineaza, roz de sugereaza dinamism si energie.
Altceva? Sper ca nu am uitat nimic. Important e sa ajungeti pe 12 iulie la Teatrul Municipal Bacovia pentru a ne acompania la deschiderea acestei editii.

Niciun comentariu: