sâmbătă, 16 februarie 2008

ceea ce noi numim fericire

Ceea ce noi numim fericire nu este fericire pura. Este ceea ce toti tindem sa atingem dar nu va niciodata in totalitate a noastra. Pentru unii fericirea nu poate insemna decat bani multi sau poate insemna dragoste traita intens. Pentru altii fericirea inseamna detaliile. Detalii precum crusta deasupra cremei de zahar ars, un peisaj cu un soare auriu, forme de inimi din ceasca de cafea, prietenii care te duc pe o banca sa iti asculte problemele. Cei care fug dupa tine cand fugi de ei. Fericirea este ceva universal . Dar asa cum stim , lumea este ignoranta, nu mai baga de seama toate detaliile. Ce raspuns poti primi intr-o zi cand mergi pe strada si intrebi o fata blonda cu ochi albastri,frumoasa intradevar? Un mobil roz, o viata roz,un prieten roz si totul roz.

Nimeni nu mai stie ce e aceea fericire. Pentru cei care chiar realizeaza asta tind spre fericire prin yoga. Pentru altii hamburgerii si mancarea este echivalenta cu fericirea. Sunt unii care se multumesc cu nimic altii cu prea mult. Poate cu toti ar trebui sa fim mai pretentiosi ,dar totodata trebuie san e gandim si la faptul ca este greu de atins daca tot timpul vom spera pentru ceva mai bun.

Fericirea inseamna net. Fericirea inseamna bautura, fericire inseamna nebunie. De ce inseamna astea? Pentru ca te feresc de lumea reala. Lumea reala nu te mai poate face fericit. Numai visele te-ar putea face fericit. Numai iluziile spre o lume fantastica imposibil de realizat ar putea sa te faca sa fericit. Tocmai speranta este motivul fericirii tuturor. S-ar putea observa oricand un om pesimist care isi face prea mult griji ca nu este deloc fericit. Sperantele lui sunt moarte, merge cocosat pe drum cu privirea plecata,rusinat de faptul ca nu are sperante. Omul cu un zambet tot timpul pe fata si care pur si simplu se lasa dus de viata si lipsit de griji va fi tot timpul macar putin fericit. De ce? Pentru ca nu ii pasa de toate detaliile mici si nesemnificative ale vietii. Poate asta este mai bine.

Nimeni nu s-ar putea declara in totalitate fericit. Pot fi zile cu fericire mai multa sau pot fi zile cu mai putina fericire. Uneori vremea poate influenta asta. Cand ziua este ploioasa, blocurile mai gri ca niciodata, cerul alb,strazile gri,oamenii albi negri,cersetorii nenorociti, aurolacii cazuti pe sacii de gunoi, nu poti sa fii fericit. Nu poti fi atat de nepasator cat san u observi si sa nu te intristezi. Cand e soare si totul prinde culoare, cand vezi iarba de un verde smarald, cand gerul e bleo si soarele auriu,cand blocurile devin multicolore,cand oamenii au haine din ce in ce mai extravagante(da aici ma refer la doamne demult trecute peste varsta decentei care au o frizura punk si unghii negre) totul devine mai vesel si te indeamna sa speri.

Ce este fericirea? Este atunci cand speri,cand vrei sa fii fericit si iti folosesti toate puterile de care esti disponibil tocmai pentru a fi fericit. Cand tot ce ti-ai fi dorit in viata iti este indeplinit si cand te simti important .

Un comentariu:

kristofer93 spunea...

Uneori si blondele sunt destepte:P
De ex, fericirea inseamna sa iti rozi lacul de pe unghii?:)) doa...